BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Транспортната комисия на ЕП „поряза“ България за пакет „Мобилност“

Транспортната комисия на ЕП „поряза“ България

Транспортната комисия на ЕП „поряза“ България, отхвърляйки предложението пакетът „Мобилност“ да бъде върнат за преразглеждане в Европейската комисия.

Срещу Предложението беше подкрепено от 19 от членовете на комисията, 30 гласуваха „против“. Решаващ за резултата беше вотът на представителите на крайно десните политически формации от Германия и Франция.

Това означава, че през следващата седмица евродепутатите ще гласуват дали да започнат преговори с Еврокомисията и Европейския съвет по приемането му. Разговорите следва да започнат след утвърждаването на еврокомисар по транспорта – т.е, най рано след 1 ноември. Според българските евродепутати, от тук нататък, за да могат да се защитават приоритетите на българските превозвачи е необходимо да бъдат направени компромиси с някои от исканията.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!