BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Театрите в Русе – сред най-реномираните в страната

ДТ „С. Огнянов“ и Държавният куклен театър в Русе се нареждат сред най-реномираните театри в страната за 2020г.

Това показват резултатите от комплексната оценка за дейността на държавните културни институти в областта на сценичните  изкуства през 2019 година. Тази оценка се дава от Министерството на културата на базата на резултати и фактори, реализирани в рамките на изминалата година.

В общата класация ДТ „С. Огнянов“  е на трето място със 114 от максимални 150 точки.

В същата класация с отличен резултат е и Кукления театър в Русе с обща оценка от 111 точки, което му отрежда 6-то място в страната.

Сред критериите, по които се осъществява комплексната оценка на държавните културни институти в областта на сценичните изкуства са прилагане на нови технологии и използване на модерни дигитални средства при продуцирането и промотирането на спектакли, усвояване на нови практики в управлението, състояние на трупата и надеждност на техническия екип, както и връзките с местната власт. Оценявани са още финансова ефективност, креативност и качество, селекции за национални форуми, номинации и награди, участие в международни турнета и фестивали, PR кампании и акции, фен страници, интернет страница и блогове.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!