BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ТВ-концерт и празнична заря в новогодишната нощ в Русе

Въпреки че извънредните мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 попречиха на Община Русе да осъществи по традиционния начин празничния новогодишен концерт на площада, празнично настроение няма да липсва, уверяват от общинската администрация.

За доброто настроение на русенци са подготвени празничен концерт с участието на редица русенски артисти и състави, а настъпването на Новата 2021 година ще бъде отбелязано с пищна празнична заря.

Мотото на телевизионния концерт, който ще бъде излъчен от 19 часа по телевизиите ТVN и КИС 13 е „Нова година от сцените на Русе”. В пъстрата празнична програма се включват Държавна опера – Русе, Драматичен  театър „Сава Огнянов”, Държавен куклен театър – Русе, Биг Бенд Русе, ФТТ „Найден Киров”, хоровете „Дунавски звуци и „Проф. Васил Арнаудов”, Ансамбълът за ударни инструменти „Ruse Vibes“ на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, вокални и танцови формации към Общинския младежки дом и Общинския детски център за култура и изкуство в Русе, Клубът по спортни танци „Настроение”, Дует „Аморе”, състави към русенски  читалища и др. Телевизионната продукция се реализира от екипите на Кис 13 и ТVN, а водещ, сценарист и режисьор е Илия Деведжиев.

Новогодишният телевизионен концерт ще завърши с послание на кмета на Община Русе г-н Пенчо Милков, който ще отправи своите благопожелания към русенци, а съвсем на живо небето над града ще бъде озарено от празничните фойерверки, с които точно в полунощ ще бъде отбелязано настъпването на Новата 2021 година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!