BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С 20 000 лв. подкрепят даровитите деца на Русе

Финансова подкрепа в размер общо на 20 000 лв. ще получат даровитите деца на Русе, решиха общинските съветници на последното си заседание.

Старейшините бяха единодушни, че талантливите деца на Русе следва да бъдат подкрепени и да бъдат намерени всички възможни варианти те да останат и да се развиват именно в град Русе.

Еднократна финансова помощ ще могат да получат всички деца с изявени дарби в определено направление. Закрила на деца с изявени дарби, по смисъла на Наредба за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби в областта на науката, изкуството и спорта /накратко наричана Наредбата/, е система от мерки за гарантиране развитието на дарбите на децата, която им осигурява финансово подпомагане и възможности за изява.

Средствата за финансиране се осигуряват от Министерството на културата, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта по бюджета на Община Русе, както и от бюджета на Община Русе през 2020 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!