BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сърбия затваря границите, ще минават само ТИР-ове

От утре в 8 часа /9 часа българско време/ държавните граници на Сърбия се затварят напълно за авио-, авто- и железопътен транспорт, в страната ще могат да влизат само тирове.

Това съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич на извънредна пресконференция. От 12 часа спира и междуградският пътнически транспорт.

Полицейският час ще бъде увеличен, до уикенда ще бъда направено съобщение.

Сърбия се стреми да осигури над 1000 свободни респиратори, за да не изпадне в ситуация лекарите да трябва да решават кого да спасят, каза още Вучич. Той съобщи, че преди час в Сърбия са пристигнали още седем респиратора шведско производство, че очакват още девет от Лайпциг, които са платени, а в събота вечер още 100 като дарение от Китай. Купени са още 200 респиратора, каза още президентът, но не уточни откъде.

Тези мерки са необходими, защото опитът на другите страни показва, че когато се надмине броят 100 заразени, броят на заболелите започва да нараства, каза Вучич.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!