BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдят шофьор на ТИР от Кубрат за нарушена карантина, бил и в Русе

Окръжен съд – Русе отказа да задържи под стража

Шофьор на ТИР от Кубрат ще бъде изправен пред съда за нарушена карантина, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

65-годишният Атанас Г. се е завърнал от Италия на 4 март рано сутринта през ГКПП – Връшка чука на сухопътната граница между България и Сърбия. Прибирал се в Кубрат. Карантината спрямо него влязла в сила с връщането му в България и трябвало да продължи до 17 март.

Проверка на полицията установила, че на 11 март Атанас се намирал в Русе. Той обяснил, че имал лична работа и ще се прибере в Кубрат. На следващия ден телефонът вече бил изключен. Справката е показала, че Атанас Г. е напуснал България на 12 март в 16,38 часа през ГКПП – Дунав мост. Досъдебното производство срещу него се води по член 355, ал. 2 от НК.

Производството е взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна.

Както вече е известно, заради епидемията от коронавирусната инфекция бяха гласувани в парламента нови, завишени наказания. Престъплението по член 355 от НК вече се наказва с лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!