BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдят трима от София за нарушаване на карантина

Софийска районна прокуратура води четири досъдебни производства. Три от тях са срещу трима от София за нарушаване на карантина. Издирва се и мъж от Кубрат, напуснал страната ГКПП “Дунав мост”.

Единият от обвиняемите е бил поставен под карантина за периода от 8 март 2020 г. до 22 март 2020 г. Около 17 ч. на 15 март той е нарушил противоепидемичните мерки.

Другият обвиняем е мъж, който на 13 март 2020 г. на ул. “Позитано” в гр. София нарушил правила и мерки, издадени против разпространяването на заразителна болест по време на пандемия. Същото деяние било извършено и от В.М. на 10 март 2020 г. в ж.к. “Красна поляна” в столицата.

По друго досъдебно производство се водят действия по разследване срещу Б.В. Уточнява се кога лицето е напуснало страната, в каква посока, колко дни е пребивавал в Италия, кога се е върнал в България и кога е напуснал повторно страната ни по време на 14-дневния карантинен период.

Заради епидемията от коронавирусната инфекция бяха гласувани в парламента нови, завишени наказания, в които се наказва с лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева. при нарушаването на картината.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!