BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдът не уважи нови искания на защитата на русенските машинисти по делото „Хитрино“

Нови експертизи по делото „Хитрино“

Съдебният състав на Шуменския окръжен съд по делото за железопътното произшествие в Хитрино, с председател съдия Румяна Райкова, не уважи нови три искания на адвокатите на подсъдимите по делото машинисти – Димитър Михнев и Радослав Петков, и двамата от Русе. Те са управлявали дерайлиралата в ранната сутрин на 10 декември 2016 г. в района на гара “Хитрино” влакова композиция, превозваща пропилен и пропан-бутан.

По думите на Ивайло Йорданов, адвокат на един от обвиняемите, направените три искания са да бъде призован и разпитан в качеството му на свидетел председателят на комисията по разследване на тежките железопътни произшествия, второто – за справка за ремонта на стрелка номер пет” на железния път към гара “Хитрино, както и нова експертиза, изготвена от вещи лица – химик и специалист по високо напрежение.

Според адвокат Йорданов още не е изяснена причината за взрива, респективно кое е запалило искрата, която е довела до избухването. Не е изяснено и дали причината за дерайлирането на влаковата композиция е високата скорост или лошото състояние на инфраструктурата.

Адвокат Николай Димитров, представляващ интересите на засегнатите от инцидента заяви, че единствената причина за инцидента е скоростта и че очаква осъдителна присъда, в максимален размер.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!