BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съветниците от ГЕРБ напуснаха сесията, кметът – Бомби да падат, ОбС е последният, който трябва да се разпусне

взривно устройство

Съветниците от ГЕРБ напуснаха сесията на Общинския съвет на Русе, която се провежда днес.

В официална декларация председателят на групата Бедрос Пехливанян обяви, че причина за напускането е несъгласието им с провеждането на заседанието в екстремната обстановка, в която страната се намира, както и отсъствието от дневния ред на точки, които да касаят важни и неотложни въпроси за жителите на община Русе. Според тях, правилното решение е било провеждането на заседанието онлайн.

Общинските съветници от ПП ГЕРБ предложихме по официален ред планираното и насрочено за днес редовно заседание на Общински съвет – Русе, да бъде отложено до нормализиране на обстановката в страната или при възможност да се проведе онлайн, каза г-н Пехливанян.

Вчера дори Министерски съвет проведе онлайн заседание за пръв път. Единствено народните представители работят, тъй като Парламентът е законодателен орган и в момента приема Закон за мерки по време на извънредното положение, в което явно не разбирате, че се намираме, подчерта общинският лидер на ГЕРБ.

На противоположна позиция беше кметът Пенчо Милков. Бомби да падат върху тази сграда, Общинският съвет трябва да е последният, който трябва да се разпусне, подчерта градоначалникът.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!