BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спрягат Искрен Веселинов за екоминистър

Русенският депутат от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов е една от вероятните кандидатури за министър на околната среда и водите, съобщава mediapool.

Според медиата, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов ще предложи на премиера Бойко Борисов двама кандидати. Другият е настоящият заместник-министър на екологията Николай Кънчев. Фаворит за поста обаче бил Веселинов.

До момента с мен не са водени разговори да бъда предложен за нов министър на околната среда и водите, заяви Веселинов.

Кой от двамата да бъде предложен ще се реши на коалиционен съвет във вторник.

Кънчев, който е настоящ заместник-министър на околната среда и водите, в моментае отговаря за управлението на отпадъците и точно това може да се окаже пречка да стане титуляр, анализира mediapool. Причината е, че прокуратурата и МВР продължават разследването за вноса на боклуци от Италия, свързвано с калабрийската мафия Ндрангета. Така имало риск и Кънчев да се окаже „на мушката“.

Искрен Веселинов е строителен инженер по професия, има и юридическо образование. Ве председател на парламентарната комисия по регионална политика. Начело е и на парламентарната група на патриотите

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!