BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Собственици на закрити спортни зали настояват да работят /ВИДЕО/

След като беше разрешен спортът на открито, както и посещението на плувни басейни, собствениците на фитнеси и закрити зали за тренировки, поискаха да им се даде възможност да работят.

До момента няма яснота кога това ще се случи, а собствениците на фитнес зали изнемогват.

“Очакваме с нетърпение да отворим, понеже два месеца стоим без работа. Ние сме едни от първите, които ни затвориха по време на пандемията. Смятам, че може да се измисли начин как да бъде по-контролирано и да тренираме клиентите по двама на час, след което да дезинфекцираме уредите и да приемем нови двама човека”, обяснява Венцислав Генов – собственик на фитнес зала.

Пред подобни проблеми са изправени и собствениците на зали за групови тренировки. Надежда Иванова тренира и възрастни, и деца. В залата й се провеждат спортни и танцови занимания.

“Бихме могли да спазваме хигиенните изисквания, разстояние между хората, предпазни средства. Не смятам, че на 100 квадрата площ е по-опасно от градския транспорт или пренаселените големи търговски вериги”, споделя Надежда.

Повечето клиенти и на фитнесите и на спортните зали са си платили месечни карти, които не са изразходили поради внезапното затваряне на обектите.

“Това означава, че дори някой да благоволи да обърне внимание на нашия бранш и да ни отворят, ние ще продължим да работим освен в ограничена обстановка и обстоятелсства, а и без никакво заплащане”, добавя Надежда.

В страната фитнес залите са над 800, а в индустрията са заети близо 50 000 души – голяма част от тях квалифицирани специалисти. И всички те в момента стоят без доходи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!