BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Служител на НСО ръководел групата, свързана с убийството на Марангозова

Действащ дългогодишен служител на НСО е обвинен за ръководене на организираната престъпна група, съпричастна към убийството на бизнесдамата Станка Марангозова. Той и още двама души са в ареста. Поръчителят на убийството е напуснал България през март и се издирва с европейска заповед за арест и с червена бюлетина на Интерпол.

Марангозова беше намерена застреляна в автомобила си в столичния кв. “Младост” на 10 октомври 2019 г., убиецът й досега не не разкрит.

Информацията обяви на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Имена на държавния служител не се съобщиха, но стана ясно, че той е с чин “подполковник” и имал логистични функции. Имал и отношение към охраната на масови мероприятия с участие на хора, контингент на НСО.

По думите на Милева експертизата на телефона на задържания е показала активна комуникация с действащи съдии, прокурори, бивши политици и министри вероятно членуващи в обща масонска ложа.

В дома му били намерени доказателства за поръчката, свързана със Станка Марангозова. Той бил получил поръчката за убийството ѝ и у него е намерена бележка с името ѝ. За убийството били платени 50 хил. лева, които групата си била разделила.

Държавният охранител е притежавал и техническо средство за подслушване. У него са открити и номера на преписки по дела, поради което ще се прави проверка и за престъплението “търговия с влияние”, извършено от магистрати, уточни говорителят на главния прокурор.

Заради присъствието на офицер в престъпната група разследването е поето от Военната прокуратура.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!