Facebook

СДС в Русе застава зад кандидатурата на Елеонора Николова

СДС в Русе

Местната структура на СДС в Русе е взела решение снощи да подкрепи кандидатурата на Елеонора Николова в предстоящите през октомври избори.

Това каза в интервю по Дарик радио Елеонора Николова По думите й, очаква се такова решение да вземат и от ДБГ, водят се разговори и с други по-малки партии.

„Ще направим местна коалиция, която ще има и листа за общински съветници. Водач на листата ще бъда аз“ каза Николова.

Както ТВН вече съобщи, кандидатурата на Николова беше издигната в неделя от група инициативни граждани и още тогава тя заяви, че се надава на подкрепа от всички русенци, както и на десните партии в града.

Елеонора Николова призна, че дълго време е отхвърляла идеята да бъде кандидат-кмет, въпреки че с нея са се срещали лидерите на СДС Румен Христов и Илия Лазаров. „Събитията, които се случиха в града през последните два месеца и политическата ситуация ми дадоха куража да приема това предизвикателство“, поясни решението си Николова.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!