BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Само един активен случай остана в Русе, 7-и пациент от Разградско на лечение в „Медика“

Седми пациент с коронавирус от Разградско е настанен за лечение в УМБАЛ „Медика Русе“, съобщиха от Областния кризисен щаб. По данни на Регионалната здравна инспекция в Русе става дума за мъж на 58-годишна възраст от село Ясеновец, който сам е потърсил медицинска помощ в болничното заведение на 12 юни. До Русе е дошъл с личния си автомобил, който е шофирал сам. Резултатите както от бързия, така и от PCR-теста са положителни. 58-годишният мъж има и придружаващи заболявания като  дългогодишна артериална хипертония, захарен диабет, който е неинсулинозависим, а също и периферна съдова болест. Към момента той е стабилизиран, но е с дихателна недостатъчност. По данни на болния контактна в дома е само съпругата му. Предстои допълнително изясняване на кръга от контактни лица и наличието на епидемична връзка.

Към момента в УМБАЛ „Медика Русе“ се лекуват общо шестима пациенти от Разградска област

От Областния щаб допълват, че има още един оздравял пациент в област Русе. Става дума за 53-годишната жена от гр. Глоджево. Така от заболелите в Русенско остава само един активен случай, който е на домашно лечение. Под 28-дневна карантина остава и изписаната 77-годишна пациентка.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!