BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенци зажаднели за отдих на открито, над 300 души посетиха Ивановските скални църкви и крепостта Червен

330 души са посетили Ивановските скални църкви и средновековната крепост Червен през трите дни след тяхното отварян за посещения, съобщиха от Регионалния исторически музей в Русе.

Очаквано най-много са били посетителите от Русе. След тях се нареждат гости от Разград, Варна и Плевен. Отчетените данни са реалните хора, посетили двата музея открито, но екскурзоводите разказват, че раздвижване се забелязва и около обектите, където хората са били доста по-многобройни – повече от 1 000 човека.

От музея са категорични, че това са добри показатели с оглед на продължаващото извънредно положение и притесненията на хората да пътуват и да излязат от социалната изолация. От там уверяват, че отварянето на двата обекта за посещение е било при стриктно спазване на разпоредбите на заповедта на Министъра на здравеопазването. Създадени са условия за еднопосочно движение, указано със стрелки, а музейните работници са снабдени с маски, ръкавици и дезифектанти.

Местата за хранене до Ивановските скални църкви и Средновековния град Червен също са отворени за посещение, което улеснява туристите при планирането на дневната им програма.

В петък, събота и неделя (15 – 17 май) Иваново отново ще бъде отворен за посещение. Средновековният Червен вече работи без почивен ден от 9.00 до 18.00 ч. От петък ще заработи и градската експозиция на открито – римска крепост „Сексагинта Приста“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!