BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенският университет с действия за ограничаване на негативните последици

Русенският университет

Русенският университет предприема действия, за ограничаване на негативните последици от въведеното в страната извънредно положение.

Това става ясно от обръщение на ректора проф. Христо Белоев, разпространено до медиите.

Сред тях са въвеждане на електронно базиран учебен процес; забрана на командировки в страната и в чужбина; забрана на командировките за обучения по програмите за международен обмен; преустановяване на всички мероприятия в университета, ограничаване до минимум на присъствената работа на администрацията и други.

Все по-масово се провеждат онлайн обучения на студентите, дейност в която Русенският университет е водещ в страната. Освен видеолекции и упражнения, осъществява се и обучение на студентите чрез електронните пощи, като се изпращат материали и се възлагат конкретни задачи.

Чрез възможностите на онлайн платформите за обучение студентите ще бъдат в ежедневен контакт със своите преподаватели и няма да поставяме в риск успешното приключване на семестъра, пише в обръщението си проф. Белоев.

Извънредната ситуация означава създаване на нови правила – ред на самодисциплина, на себеотрицание, на смелост, но и на смирение, на търпение и на човечност. Убеден съм, че обединени ще се справим, защото всички ние силно вярваме, надяваме се, обичаме и работим за нашата обща кауза, пише още ректорът на Русенския университет.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!