BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РТИК ще помага на деца и младежи с аутизъм

Русенска търговско-индустриална камара започна работа по нова социална инициатива, която има за цел да подпомогне деца и младежи с аутизъм.

Инициативата се осъществява в партньорство с още 6 европейски организации от Португалия, Италия, Румъния и Гърция.

В рамките на проекта ще бъдат разработени цялостна учебна програма, включваща всички ключови умения и компетенции, свързани с работата с деца с аутизъм, както и специфична онлайн платформа, предоставяща иновативни възможности за учене и пространство за сътрудничество и споделяне на опит между преподаватели и ученици.

Целта е по този начин да се насърчи социалната интеграция на млади хора с аутизъм чрез разработване на иновативни практики за тяхното приобщаване в Европа.

РТИК ще предостави на преподаватели и психолози, работещи в училищния контекст, иновативни добри практики за подобряване на техните компетенции за работа с деца с аутизъм; ще подпомогне развитието на силна и дълготрайна връзка между всички заинтересовани страни (семейства, учители, и организации работещи с деца и младежи с аутизъм), които могат да стимулират интеграцията на учениците с аутизъм в Европа и не на последно място – ще насърчи социалното включване на децата с аутизъм чрез развитие на таланти.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!