BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Решават за COVID-мерките поне седмица след празниците

В първата пълна работна седмица след празничните дни щабът за коронавируса и Министерството на здравеопазването ще вземат решение за COVID мерките в страната.

Това каза в ефира на националното радио главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в отговор на въпрос, дали има вероятност от разхлабване на мерките в контекста на данните от последните дни за спад при разпространението на епидемията в България.

„По време на празниците, особено коледните и новогодишните, които са дълги, в които човек предпочита да се отдаде изцяло на празника и отлага посещението при лекар, официалната статистика почти се срива“, поясни доц. Кунчев. По думите му, по-ясна картина за епидемията ще има след първата пълна работна седмица (от 4 януари до 11 януари) на следващата година и тогава е заложено да се вземе решение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!