BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рецидивист с осем присъди ще посрещне Нова година в ареста

Обвиняем за разпространение на наркотици

29-годишен русенец ще посрещне Нова година в ареста, след като Окръжен съд – Русе уважи искането на прокуратурата и определи първоначална мярка задържане под стража.

В. Д. е обвиняем за това, че 30 пъти теглил пари от чужда банкова карта. „Везните“ били наклонени към най-тежката мярка и от богатото му криминално досие. До момента младият мъж  има 8 влезли в сила присъди за кражби и други престъпления. Наказанието пробация по последната присъда е изтърпял на 18.06.2019г. Настоящето деяние е извършено, преди да са изтекли 5 години от изтърпяване на ефективното наказание лишаване от свобода по седмата му присъда.

Вземайки предвид всички събрани до момента доказателства магистратите са преценили, че е налице обосновано предположение за съпричастност на В. Д. към повдигнатото обвинение, за което НК предвижда наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода. Съдът отчете и справката за съдимост на лицето, както и данните за задграничните му пътувания и прецени, че съществува риск то да се укрие, за да избегне наказателната отговорност за престъплението, в което е обвинено или да извърши друго такова. Аргумент в тази насока е и разследването за извършен грабеж и изясняване съпричастността на В. Д. към него.

Определението на Окръжен съд – Русе, може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Велико Търново.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!