BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рекордно русенско участие в „Да изчистим България заедно“

Рекордно русенско участие

Рекордно русенско участие е регистрирано в тазгодишната кампания „Да изчистим България заедно“, съобщиха от областната управа.

По данни към края на вчерашния ден на територията на областта в кампанията са се включили 24708 души, което е рекорд и към момента е с повечe от 7500 участника спрямо предходната година.

От областната управа припомнят, че от своя старт през май 2012 г. инициативата е получила подкрепата на повече от над 2 млн. доброволци, като изчистени са общо 90 хил. тона отпадъци, което се равнява на 200 напълно заредени самолета „Боинг 747”.

Само през вчерашния ден към 17.30 ч. на територията на страната са почистени 4983 места, а в акциите на различни места от картата на България участие са взели 410 537 души, като в този брой не се включват хората, чистили без да се присъединят в предварително организираните групи. Събрани са 3370 тона отпадъци, а 5415 са новозасадените дръвчета.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!