BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рекордни 34 нови случая на Covid 19 в Русе!

Рекордните 34 нови случая на Covid 19 са установени през последния юлски ден в Русе, показват данните в Националната информационна система.

Това е вторият по големина брой новоустановени случая в страната, крайдунавският град изпреварва даже столицата. Първенец в незавидната класация е Благоевград, където са установени 55 нови случая. 34 са в Русе, 29 – в София, 27 – във Варна.

Предполага се, че преобладаващата част от новозаразените са от обитателите и обслужващия персонал в дома за стари хора „Възраждане“. Дали това е така, ще съобщи по-късно Областният оперативен щаб.

Общо в страната, при направените 5582 проби са установени 270 нови случая на заболяването. Положителен резултат са дали 4,84 % от тях, което е с близо един процент повече спрямо вчерашния ден и с 0,25 на сто над средното за месеца.

В болница са 778 души, с 26 повече от вчера. 42-а са настанени в интензивни отделения. 146 души са се преборили с болестта и са напуснали лечебните заведения. За съжаление още 9 души са починали.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!