BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Реконструират „Тортата“ край Бяла

Затруднено е движението

Популярното като „Тортата“ кръгово кръстовище на пътя Русе – Велико Търново, край гр. Бяла ще бъде реконструирано и обновено.

Това съобщи на брифинг с журналисти Стилиян Станев- началник на група в сектор “Пътна полиция” в Русе. Като причина ст. инспектор Станев посочи голямата концентрация на пътно-транспортни произшествия в района на натовареното кръстовище. По думите му, в момента се подготвя проект за неговата реконструкция. Извършен е оглед от комисия с участието на представители на полицията, на Областното пътно управление и на община Бяла.

Наклоните в кръстовището ще бъдат намалени, ще се поставят още пътни знаци, ще има допълнителна сигнализация и осветяване, уточни ст. инспектор Станев. Той допълни, че в момента се извършва и основен ремонт на участък от пътя Русе – Бяла.

Кръговото кръстовище беше изградено след тежката катастрофа между автобус и камион при моста на река Янтра през декември 2006 г., при която загинаха 18 души. Целта бе районът да стане по-безопасен. Въпреки направените подобрения обаче, в района продължават да стават голям брой пътно-транспортни произшествия и по тази причина в полицейските статистики той се води като участък с концентрация на пътно-транспортни произшествия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!