BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Редица държави затвориха границите си заради коронавируса

Редица държави продължават да затварят границите си и да налагат забрани за придвижване.

Германия затвори границите си с пет държави – Франция, Швейцария, Австрия, Люксембург и Дания.

“Дами и господа, коронавирусът се разпространява бързо и агресивно. В Германия, както и в съседните европейски държави има много нови случаи всеки ден. Трябва да допуснем, че пикът не е достигнат. Ситуацията е много сериозна и трябва да реагираме”, каза министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер.

От полунощ в северната ни съседка Румъния е обявено извънредно положение за период от 30 дни.

Словакия обяви извънредно положение, а Чехия забрани на хората да напускат домовете си. Градският транспорт ще продължи да работи.

“Правителството реши от 16 до 24 март от 6 часа сутринта да забрани свободното движение на граждани на територията на цялата Чешка република с изключение за пътуване за работа и за бизнес”, обяви премиерът на страната Андрей Бабиш.

Извънредно положение беше обявено от снощи в Сърбия. Детските градини, училищата и университетите ще останат затворени. Военните ще охраняват болниците, а полицията ще наблюдава дали поставените под карантина я спазват. Нарушителите са заплашени от 3 години затвор.

САЩ забраняват влизането и от Великобритания и Ирландия, с което двете страни бяха добавени от останалите от Шенген, на чиито граждани вече беше забранено да влизат в страната.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!