BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разрешиха разходките до Текето при спазване на ограничителните мерки

Русенци вече могат да ходят, макар и при спазването на редица ограничения, на разходка и до Лесопарк Липник. Това става ясно от промяна в заповед на кмета Пенчо Милков, в съответствие със заповедта на министър Кирил Ананиев за облекчаване на рестриктивните мерки, въведени във връзка с пандемията от коронавирус.

Позволява се посещението на природни паркове, национални паркове и други обособени места с паркова среда извън населените места на територията на община Русе, включително Лесопарк Липник.

Разходките на посочените места да се осъществяват по маркирани екопътеки или асфалтирани алеи/ пътни платна, при изпълнение на мерките за противоепидемична защита в границите на зоната. Сред тях са: спазването на дистанция от 2,5 метра от членовете на друго семейство или лице; движението да се осъществява плътно вдясно на алеята/ платното; да се избягва докосването на повърхности – паметници, дървета, кошчета, пейки, както и сядането в тревните площи или на пейки; да не се допуска събиране на деца и възрастни от различни семейства в групи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!