BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Развиваме отношенията с Република Ирландия

Възможностите за задълбочаване на двустранните отношения на регионално и местно ниво най-вече в сферата на туризма и културата бяха основна тема на разговора на областния управител на Русе Галин Григоров и извънредния и пълномощен посланик на Република Ирландия в България Н.Пр. Майкъл Форбс. Обмисля се надграждане на сътрудничеството и в чисто икономически план.

Поводът за визитата на посланик Форбс е изложбата посветена на британския писател от ирландски произход Джордж Бърнард Шоу, която бе открита в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“,. Експозицията е под надслов „Оценката за Шоу“ и включва 13 панела със снимки и текст на български език. Също така е предвидена и едночасова прожекция на филм с български субтитри за живота на великия писател.  Тя се реализира по случай 30-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете държави, а Русе е първият град след София, където изложбата се представя.

В скоро време да бъде осъществена още една изложба, посветена на Джеймс Баучер, тъй като той е сред най-ярките застъпници на българската кауза в началото на XX век.

По време на визитата си, която ще продължи няколко дена, посланик Форбс ще посети Английска гимназия „Гео Милев“, операта, както и Русенската търговска-индустриална камара.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!