BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Радев от Шипка: Опитаха да поставят под карантина националната памет (видео)

Президентът Румен Радев се качи на връх Шипка, за да отдаде почит към загиналите за свободата на България. За втора поредна година масовите тържества там бяха отменени заради коронавируса. Въпреки това на Шипка има стотици хора.

Президентът бе посрещнат от военно подразделение. Очаквано той разкритикува правителството заради решението да се забрани честването на Шипка.

Отменят се тържествата за 3 март на Шипка

„Властта отново се опита да постави под карантина националната ни памет, но хората имат достойнство и отново са тук“, заяви Радев.

По време на речта си той заяви, че властта е на народа, но народът трябва да я отстоява, защото винаги ще се намери някой да се опита да го яхне и да му забрани нещо.

„Очаквали ли сте че някога някой ще се осмели да ви забрани да се качите на Шипка, очаквали ли сте, че някой ще се осмели да посегне на правото ви да се поклоните пред онези, на които дължим свободата си“, попита президентът.

Радев се обърна към хората и заяви, че от нас зависи дали потомоците ще се обръщат с гняв към времето, в което живеем или с признателност.

„Никой народ не може да лежи на лаврите на своите мъртви герои, нужна е вяра, нужно е усилие, дела трябват, а не думи, както е рекъл Апостолът“, заяви той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!