BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пътна полиция започва нова акция

„Пътна полиция“ започва нова акция през летните месеци, съобщават от там. Тя ще бъде насочена основно към транзитно пътуващите граждани на трети страни през ГКПП-тата на България, както и срещу засиления трафик за летните отпуски.

Усилени полицейски патрули ще има по пътищата към границите, по очакваните най-натоварени трасета – магистрали, главен път Е-79 и трасето Русе-Маказа.

По пътищата за морските ни курорти ще се следи за използването на предпазни колани и детски столчета, контрол на скоростта, за алкохол и наркотици, както и за нарушения, които биха могли да застрашат живота на пътуващите, обявиха от КАТ.

Предвиждат се сериозни мерки срещу нарушителите. Ще се следи и за спирането на автомобили в аварийната лента.

От КАТ отчетоха и изминалите акции у нас. В рамките на месец по родните пътища са установени повече от 80 неправоспособни водачи, като най-много от тях са в Плевен – 14. На водачи на МПС-та са написани повече от 5500 акта за установени нарушения на пътя. Спрямо пешеходци са съставени 452 акта и 1570 фиша, а за пресичане на нерегламентирани места – 110 наказателни постановления. За неспазване на забранителния сигнал на светофара актовете са 50.

От „Пътна полиция“ съобщиха още, че по време на приключилата преди дни полицейска операция, насочена най-вече към мотоциклетистите, са установени 1600 нарушения. На място са съставени 558 акта и са издадени 981 фиша.. Повече от 80 водачи или пътници на мотори пък са били без защитни каски, 11 са били случаите на хванати пияни мотоциклетисти.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!