BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Протести в София и Кубрат заради бебе Катерина


Днес в София и Кубрат се събраха стотици хора, за да подкрепят родителите на бебе Катерина, която им беше отнета от германските социални служби. Протестиращите настояват детето да бъде върнато незабавно, подготвят и подписка.

Основната организация на демонстрацията е на „Родители обединени за децата“. Активно участие взимат близки, приятели и съграждани на майката, които пътуват между Кубрат и София, за да могат да се включат и в двата протеста.

Външният министър на България Екатерина Захариева заяви, че консулът ни в Германия е командирован в Хамбург. Там той се е срещнал с родителите и техния адвокат. „Оказваме пълно съдействие на сънародниците ни – включително и в България, тъй като институциите са в координация. Надявам се да се изясни обективната истина и да направим всичко възможно за защита на интересите на детето и семейството. На 21 януари ще бъде и първото дело в съда. Поискали сме достъп до заседанието да бъде даден и на нашия консул. Надявам се да разрешат”

Катерина бе отнета от родителите си, след като претърпяха катастрофа. Лекари в Хамбург се усъмнили, че детето има травми, които не са в следствие на инцидента и че 7-месечната Катерина е тормозена от родителите си. Детето е отнето от майка си и баща си и настанено в приемно семейство.

Очаквайте още подробности.

ВИДЕО: FACEBOOK

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!