BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата отрече да е прекратила досъдебното производство по случая с отравянето на собственика на „Дунарит“

заяви по bTV собственикът на оръжейното предприятие Емилиян Гебрев

заяви по bTV собственикът на оръжейното предприятие Емилиян Гебрев

Досъдебното производство за отравянето на оръжейния бизнесмен Емилиян Гебрев, който е собственик и на „Дунарит“ е спряно, но не и прекратено.

Това става ясно от прессъобщение на Софийската градска прокуратура. В телевизионно интервю в началото на месеца Гебрев заяви, че разследването за отравянето на него, сина му Христо и служителят му Валентин Тахчиев през 2015 е прекратено в края на август.

От обвинението отричат това и припомнят, че обвинени по случая са трима руски граждани – Георги Горшков, Сергей Палов и Сергей Федотов, които са обявени за международно издирване, а е взета предвид и информацията, че това не са истинските им самоличности.

На този етап разследването обаче е спряно по член от Наказателния кодекс, според който „разглеждането на делото в отсъствие на обвиняемия би попречило да се разкрие обективната истина“.

От прокуратурата уточняват, че са потърсили становище по случая от Организацията за забрана на химическото оръжие. Оттам са потвърдили данните на финландска лаборатория, че българския оръжеен бизнесмен е отровен с фосфоро-органично съединение, каквото е и „Новичока“.

Според разследващия сайт Белингкет, Федотов е агентът на руското държавно разузнаване Денис Сергеев, намесен и в отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал в Англия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!