BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проверки за укрити прасета в задните дворове

проверки за укрити прасета в задните дворове

Извършват се проверки за укрити прасета в задните дворове, стана ясно по време на заседанието на областната епизоотична комисия във връзка с актуалната обстановка по отношение на болестта африканска чума по свинете на територията на Русенска област..

През изминалата седмица са били извършени проверки на 89 от общо 788 стопанства, където са отглеждани прасета за лични нужди, като опасенията са били за укрити и неевтаназирани животни. Рри проверката такива не са констатирани.

Към настоящия момент са подадени сигнали за налични прасета от тип „заден двор“ в две населени места от областта. Резултатите от проверката на място ще станат ясни по време на следващото заседание на епизоотичната комисия, което се очаква да бъде идния вторник.

По време на заседанието беше посочено, че за поредна седмица към днешна дата в областта не са констатирани нови огнища на заболяването.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!