Facebook

Признание от Европейската комисия за предприемчивостта на Русенския университет

признание от Европейската комисия

Поредно признание от Европейската комисия за предприемчивостта на висшето училище е получил Русенския университет.

На работна среща с подбрани експерти по предприемачество за обсъждане на документа “Предложение за решение на Европейския парламент и Съвета на Стратегическата адженда за иновации на Европейския институт по иновации и технологии 2021-2027: Повишаване на иновационния талант и капацитет на Европа”.

По време на събитието е било отбелязано, че в Европейския съюз в бъдеще се очаква да има повече хибридни специалности, които да изграждат у всеки студент технологични и предприемачески умения.

Представянето на опита на Русенския университет е впечатлило всички международни експерти – представители от Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Ирландия, Португалия, Унгария. Те са изразили своето възхищение от уменията и постигнатото до момента от ръководния екип на университета, академичната му общност и представителите на подкрепящите го власти, стопански и обществени организации, съобщават от пресцентъра на висшето училище в крайдунавския град.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!