BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Приеха структурата на общинската администрация в Русе

Новата структура на общинската администрация в Русе беше приета на заседанието на Общинския съвет.

Предложението беше подкрепено от 33-а от общинските съветници, 13 се въздържаха.

Заместниците на Пенчо Милков ще бъдат четири, от управленската му схема отпада позицията заместник-кмет по европейско развитие. Дейностите по това изключително важно направление ще се наблюдават и координират от заместник кмета по икономика и международно сътрудничество.

Дирекциите се запазват като бройка – 11, а отделите, секторите и звената от 31 стават 32. В новата структура отпадат дирекциите „Здравни и социални дейности“ и „Култура и образование“, на тяхно място се създава нова мегадирекция „Хуманитарни дейности“. По думите на кмета, така ще се повиши ефективността на функциите и дейностите в областта на образованието, културата, младежта, спорта, здравните и социални дейности.

Досегашната дирекция „Устройство на територията и контрол по строителството“ пък се раздел на две: Инвестиционно проектиране, устройство и кадастър“ и „Инфраструктура, строителен и инвеститорски контрол“. Първата ще се занимава с устройството на територията и инвестиционното проектиране, а втората ще акцентира върху дейността по контрола върху строителните дейности.

Новата структура на общинския съвет можете да видите ТУК

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!