BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предупреждение за снеговалежи, силен вятър и дъжд над цялата страна

Предупреждение за значителни количества дъжд е обявено в южната половина от страната. Код жълто пък е в сила в Северна България за снеговалежи, силен вятър, условия за преспи и навявания, както и за заледяване.

Преди обяд по-интензивно ще вали в Северозападна България, в останалите райони валежите ще са слаби. В Северна България се очаква през нощта срещу понеделник на места снежната покривка да достигне до около 30-40 см.

В понеделник и вторник валежите ще продължат, с временни прекъсвания и променлив интензитет, като очакванията са за значителни сумарни количества. В Северозападна и Централна Северна България, както и във високите полета в Западна ще вали предимно сняг и ще продължи да се натрупва снежна покривка. В останалата част от страната ще има и дъжд, и сняг. След временно спиране в сряда, в четвъртък отново ще завали.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!