BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предупреждават за очаквани заледявания по пътищата

Предупреждение за очаквани заледявания по пътищата

Предупреждение за очаквани заледявания по пътищата в началото на новата седмица отправят от „Пътна полиция“ и Агенция „Пътна инфраструктура“.

Причина са прогнозите за времето, които се дават от синоптиците. Те са за застудяване и понижаване на температурите под нула градуса, което означава, че с падналите през седмицата валежи от дъжд трябва вече водачите на МПС-та да са подготвени за движение при зимни условия и да имат готовност за частично заледяване на някои участъци от републиканската пътна мрежа, особено когато се движат в усойни места и през проходите на страната.

От „Пътна полиция“ напомнят, че е в ход операция „Зима“. Засилено полицейско присъствие с мобилни камери има по всички магистрали и главни пътища на страната, както и на входовете на големите градове. От началото на операцията в страната са регистрирани над 700 000 нарушения, като повече от половината от тях са свързани с нарушение на скоростните режими, допълват от МВР и апелират към водачите, с оглед очакваното влошаване на времето, да се движат със съобразена с пътните условия скорост.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!