BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предлагат намаляване на цената на абонаментните карти за учащи, ползващи обществен транспорт

Русе ще получи средства за екологично

Абонаментните карти за ползване на обществения транспорт от ученици, студенти и докторанти редовно обучение да поевтинеят с 2 лева.

Това предлага кметът Пенчо Милков в докладна записка до Общинския съвет за промяна в Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 14 за реда и условията  за превоз на пътници и багаж с обществен транспорт на територията на Община Русе.

На настоящия етап цената на картите се изчислява база 44 пътувания, като Общината доплаща на превозвачите по 13,46 лв. на карта. Така за месечните абонаментни карти учащите се, студентите и докторантите редовно обучение заплащаха по 18,00 лв. за автобусните линии и 16,00 лв. за тролейбусните.

Предложението на кмета е общинската компенсация да бъде увеличена на 15, 46 лв., като по този начин цената на картите за учащи да стане съответно 16,00 лв. за автобусния транспорт и 14,00 лв. – за тролейбусния.

Очаква се с намалената цена да се увеличи търсенето на услугата „обществен превоз на пътници“  от всички учащи се.

„Общинска администрация ще осъществява контрол гарантиращ, че предоставените средства няма да доведат до свръх компенсиране на превозвачите във връзка с дейността по извършване на обществен превоз на учащи, студенти и докторанти редовно обучение. При възникване на възможност за свръх компенсиране средствата няма да бъдат предоставяни“, пише в докладната.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!