BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Преди протеста: АПИ се разбърза, недоволните поканиха премиера лично да види състоянието на пътя

До септември ще стартира ремонтът на пътя Русе – Кубрат. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“, ден преди протеста, който жителите на населените места край пътя са насрочили за утре, 4 юли.

По информация на ТВН, организаторите на протеста са изпратили покана до премиера Бойко Борисов да дойде и лично да види състоянието на пътната настилка. До момента няма официален отговор от канцеларията на министър-председателя , дали успее да вмести визитата в графика си

В отговора на АПИ се подчертава, че ремонтът на отсечката е приоритет и екипът на Агенция „Пътна инфрастуктура“ работи, спазвайки законовите процедури и срокове.

Изтъква се, че трасето ще бъде ремонтирано със спестения финансов ресурс и осигурените допълнително средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ и съфинансиране от републиканския бюджет. Стойността на строително-монтажните работи е близо 38 млн. лв.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!