BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По 1000 лв. месечна добавка за медиците, работещи с коронавируса

Лекарите, медицинските сестри, лаборантите, работещи за овладяване на епидемията от коронавируса, ще получат по 1000 лв. месечна добавка.

Това каза премиерът Бойко Борисов след срещата с президента Румен Радев, Те обсъдиха въвеждането на по-строги мерки в борбата срещу COVID-19 с  председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

“Трябва да подпомогнем малкия и среден бизнес, но и внимателно трябва да следим резервите – да внимаваме за пенсиите, заплатите на медиците, полицията, военните. Трябва да помислим за пенсиите, за заплатите на държавните служители Всеки лев го пресмятаме за дълъг период от време. През социалния фонд всички, които фалират, ще бъдат защитени.

„От криза не се излиза по богат. Държавата, нейното функциониране, зависи от икономиката. Разбрахме се с президента ежедневно да му предоставяме нашите разчети, да бъдем единни, силни. Да се мобилизираме и да излезем от кризата”, каза още министър-председателят.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!