BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Потвърдено: Пълна блокада над с. Ясеновец, Разградско заради огнище на COVID-19

Разградското село Ясеновец ще бъде затворено за свободно преминаване, заради огнище на коронавирус. Това потвърди за ТВН преди минути Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен. Ще бъдат поставени КПП-та на входовете и изходите на селото. Тъй като в него вече има 9 заразени, днес Областният оперативен щаб се събра на извънредно заседание. На него бяха обсъдени мерките,  за да се предотврати разпространението на заразата. Мярката влиза в сила от утре и ще действа в продължение на 14 дни, ако няма нови заболели. Всички работещи ще могат да минават със служебни бележки, а за наложителните пътувания ще са нужни декларации, коментира Нурие Црънгалова, зам.-областен управител на Разград. На черните пътища ще има поставени заграждения.

Обмислят блокада на село Ясеновец в Разградско

Село Ясеновец има около 4000 жители. Много от тях са търговци и пътуват по пазарите в различни градове, основно през уикенда. Затова се налага КПП-тата да се сложат спешно и да се ограничи свободното движение на жителите към други населени места.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!