BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Посрещаме пролетта рано утре сутринта

между 28 и 33 градуса

Рано утре сутринта, в 5 часа и 49 минути българско време на20 март, пролетта официално ще посрещнем пролетта.

Това е и денят на пролетното равноденствие, когато продължителността на деня е равна на нощта. В 23:58 часа Слънцето, при своето видимо движение по еклиптиката, пресича пролетната равноденствена точка и от южната небесна полусфера преминава в северната. Периодът от началото на астрономическата пролет до началото на следващата астрономическа пролет е равен на една тропична година и се равнява на 365, 24219 денонощия.

Седмица след посрещането на пролетта, в последната събота срещу неделя на месец март в 3:00 часа сутринта на 29 март (неделя) , ще преместим и часовниците си с един час напред, за да минем на лятно часово време. На този ден спим 1 час по-малко.

в Европейския парламент се водят дебати по отмяна сезонната смяна на часовото време на територията на целия Европейски съюз, като се обсъждат икономическите ползи, но и вредите за здравето от смяната на времето. Проведено е и онлайн допитване до гражданите на ЕС.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!