BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пороите активираха Общината, започва ударно изграждане на отводнителни шахти

След поройния дъжд вчера Община Русе предприема действия по изграждането на нови дъждоприемни шахти, съобщиха от общинската администрация.

Такива ще бъдат изградени пред пътно съоръжение „Охлюва“, както и на бул. „България“ – в района на кръговото кръстовище пред Дунав мост и около бензиностанциите „Лукойл“ и „Шел“. Тъй като булевардът е част от мрежата на Агенция „Пътна инфраструктура“, общината ще направи необходимото вложените средства да бъдат възстановени от собственика на пътя.

От Общината допълват, че проверки, извършени от отговорните служители показват, че досегашните проблемни участъци, каквито са ниската част на бул. „Липник“ под ЖП моста до хипермаркет „Практикер“ и бул. „Христо Ботев“ в района на Симовата мелница, успешно понасят последните екстремни валежи с интензитет над 45 л./км2 .

Констатирани са обаче и умишлени действия от граждани и фирми, които изхвърлят отпадъци, окосена трева и други материали върху  отводнителните съоръжения по главните пътни артерии. Това е довело и до наводнението на пътя Русе – Николово в района на Хаджигеновата чешма.

Община Русе припомня, че усилията и стремежът ѝ да се създава и поддържа необходимата инфраструктура, трябва да бъдат подкрепени от отговорното ѝ ползване от страна на гражданите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!