BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поредна акция срещу „джигитите“ по пътищата

Операция „Скорост“ започва от днес в цялата страна

От 16 часа днес започва поредната акция срещу „джигитите“ по пътищата, съобщиха от полицията.

Акцията ще продължи до 20 май, ще се провежда както през деня, така и през нощта, ще се използват всички налични средства на “Пътна полиция”. По време на реализацията й ще бъдат използвани над 200 налични технически средства.

Освен за спазване на скоростните режими в населените места и републиканската пътна мрежа, ще се проверяват водачите за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, неплатени глоби по ЗДвП и наличие на сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

От полицията допълват, че по време на предишната акцията, която продължи от 8 до 11 май, са проверени 21 000 автомобила и са констатирани над 10 000 нарушения. Написани са 7500 наказателни фиша и 2500 акта за установяване на административно нарушение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!