BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Популяризират 20 дестинации за развитие на селския туризъм в района Русе – Гюргево

20 дестинации за развитие на селския туризъм в района Русе – Гюргево

20 дестинации за развитие на селския туризъм в района Русе – Гюргево ще популяризира Бизнес центърът за подпомагане на малки и средни предприятия в Русе.

Те са включени в туристически пътеводител, фотоалбум и кратки промоционални клипове, които представят села от областите Русе и Гюргево. Създадени са съвместено с Асоциация Конгресно и посетителско бюро Източен Дунав от Гюргево, Румъния.

Пътеводителят предоставя полезна информация, представяйки 20-те дестинации, избрани във връзка с потенциален интерес за посещение, тематични туристически пътеки, описание на традиционните продукти, които могат да се срещнат само в съответния регион, и по-практически насоки, като места за настаняване и възможности за хранене.

Фотоалбумът съдържа 100 снимки от 20-те промотирани села, представени в уникален формат: като отделни пощенски картички, които могат да бъдат откъснати от албума и да се използват като такива.

Двата промоционални продукта ще послужат като инструменти за популяризиране на богатото природно и културно разнообразие на района Русе – Гюргево чрез преживявания и услуги, налични в селските общности от областта.

Двадесетте български и румънски села вече се популяризират и чрез заснетите кратки видеоклипове, както и статии в медиите, които представят културното и природното богатство, специфично за всяко село и които правят съответното село дестинация за практикуване на селски туризъм. Форматът на отделните видеа включва след представянето на всяко румънско село, предложение за пътека, която да го свърже с едно от българските села, промотирани по проекта. Съответно всяко видео, което представя българско село, включва и предложение за пътека, която води към едно от румънските села, промотирани по проекта.

Видеоклиповете и статиите за българските села са публикувани онлайн на www.thesite.bg и https://bsc.smebg.net/tourism/, като предстои да бъдат качени и на разработващия се уебсайт на проект RTD Giurgiu-Ruse.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!