BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицейски служители от Русе подпомагат лечебни заведения и дете на починал колега

Лечебните заведения от Русе получиха първите събрани средства от кампанията „Заедно за сигурност и спокойствие“, инициирана от служителите на Областната дирекция на МВР.

Идеята за все още реализиращата се инициатива на служителите от ОДМВР в Русе се роди спонтанно в края на миналата година. Целта бе да се проведе  благотворителна кампания, която да подпомогне работата на техните колеги – медиците, с които са на първа линия в условията на ситуацията, породена от COVID-19, както и на пациентите, сред които попадат често хора от медицинския персонал и органите на реда. В допълнение към инициативата, възникна и идеята за изработването на календар за 2021 година, който да бъде даван в дар на дарителите, като жест на благодарност за отзивчивостта и съпричастността.

В луксозния печатен материал са събрани 12 кадъра, които представят служителите на реда не само в професионален, но и в човешки план – като хора, които са посветили живота си в полза на обществото. Само в рамките на няколко седмици проектът намери съмишленици и последователи и календарът стана факт.

В кампанията освен служители на МВР се включиха народни представители, областният управител на Русе и неговите заместници, кметове на общини, журналисти, служители на други институции, граждани.

Кампанията за набиране на средства все още продължава в ОДМВР – Русе.

Успоредно с кампанията „Заедно за сигурност и спокойствие“ служителите на МВР проведоха още една дарителска инициатива, събраните средства от която са предоставени на майката на Боби, който пострада в тежката катастрофа, в която загина баща му – гл. инспектор Станислав Станчев, началник на РУ-Ветово.

Детето вече се възстановява в домашни условия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!