BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицаи и държавни служители замесени в имотни афери за стотици хиляди

Полицаи заедно със служители от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО), частен съдебен изпълнител и адвокат са замесени в разбита организирана престъпна група за имотни измами, действала на територията на София, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Групата е неутрализирана при съвместна операция на Спецпрокуратурата и „Вътрешна сигурност“ в МВР, а разследването е започнало след подаден сигнал, че криминално проявен мъж е сключил фиктивен граждански брак с вече починала жена, заради притежаваните от нея апетитни имоти на територията на София.

Установено е, че „младоженецът“, с помощта на служител от ГРАО е манипулирал системата, така че починалата жена да е „жива“ за държавните институции. Групата е действала в столицата от около 5 години.

Участието на служителите на МВР се е изразявало в това да издирват данни за самотни възрастни хора без наследници. В случаите, когато те са имали такива, служителите от ГРАО ги заличавали. Издавани са и фалшиви удостоверения за граждански брак. В един от случаите дори фиктивният брак е бил сключен в Русия.

Прокуратурата е установила 15 случая на прехвърлени имоти от починали лица, на стойност стотици хиляди лева.

Към момента са задържани общо 8 души, но от държавното обвинение не разкриха повече подробности за тях.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!