BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Подкупните пътни полицаи остават в ареста

Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста тримата полицаи от Сливо поле, които бяха задържани за подкупи. Според определението, има опасност те да се укрият, да въздействат на свидетели и да попречат на разследването срещу тях за системно изнудване за пари на шофьори на главния път Русе – Силистра.

До момента има събрани доказателства за общо над 20 подкупа от между 20 и 800 лева, взети от тримата служители на реда.

Автоконтрольорът Емил Моллов, младши инспекторът Назиф Ахмедов и командирът на отделение Борис Борисов, са наблюдавани близо 6 месеца, като за целта са използвани и специални разузнавателни средства. Отчетено е, че по време на техните дежурства намалели санкциите в района на Сливо поле.

Тримата излизали на смяна със служебни коли без камери и рекетирали предимно чуждестранни шофьори, като им заявявали, че единствения начин да продължат по пътя си е ако платят глоба на място. Според държавното обвинение, тримата са предупреждавали и превозвачи за наличие на камери на пътя.

Защитата на обвиняемите възрази, че предварително да обявят някои данни от разследването. Според адвокатите данните са преиначени и украсени с „едни хубави приказки“, които да дадат отзвук сред обществото. Съдът обаче не се съобрази с исканията на адвокатите за „домашен арест“.

Оопределението за постоянната мярка „задържане, под стража“ подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!