BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Подкрепят с от 3 до 10 хил. лева малкия и средния бизнес

Шофьор от област Велико Търново

Правителството с нови мерки за справяне с кризата, обяви вицепремиерът Томислав Дончев. По думите му, от следващата седмица трябва да стартира и мярката, насочена към малкия и средния бизнес. Става дума за финансова подкрепа в размер от 3 до 10 хиляди лева. Общата стойност на подкрепата ще бъде около 170 млн. лв. От нея щели да се възползват 15 000 – 20 000 компании.

“Най-голям разход от целия пакет мерки ще бъде генериран от т.нар. мярка 60 на 40. Там разходът ще е близо милиард и половина. Подчертавам, това е безвъзмездно финансиране. На никой няма да бъде необходимо да връща пари след това. Това е безвъзмездно финансиране. Държавата покрива една различна част от заплатите на работниците в предприятия в нужда и това няма характер на кредит”, обясни вицепремиерът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!