BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Подготвят крайградските зони за отдих за летния сезон

В пълен ход са дейностите по осигуряването на безопасна среда за гражданите в крайградските зони за отдих, съобщават от общинската администрация в Русе.

Сред тях са третиранията срещу насекоми и паразити, както и засилен контрол срещу бракониерството.

През изминалата седмица срещу комари и кърлежи се пръска както в Русе и кварталите „Средна кула“, „Долапите“ и „Образцов чифлик“ и с.о. „ДЗС“, така и във всички прилежащи населени места, част от Общината.

Кметът Пенчо Милков е издал заповед, с която, с оглед  осигуряване на безопасността на посетителите на лесопарка „Липник“ се забранява влизането с лодки в езерото. За спазването на разпоредбите ще следят служителите от СЗ КООРС, които заедно с представители на ОП „Спортни имоти“ и спортните клубове са единствените, за които забраната за навлизане с лодки в езерото, не важи.

Текстът забранява още улова на маломерна риба, както и този чрез използване на двойни и тройни куки, мрежи и специализирани уреди за риболов, с изключение на рибарски пръчки. Резултати от съвместната работа на Изпълнителната агенция за риболов и аквакултури с управата на Община Русе вече са факт. През изминалите няколко дни са съставени няколко акта за извършване на бракониерски риболов на езерото.

Пълният текст на заповедта на кмета Пенчо Милков е достъпен тук.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!