BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Повечето заведения в Русе готови да отворят за Празника на града

По-голямата част от заведенията в Русе, тези, които разполагат с летни градини или открити тераси са готови да отворят и да посрещнат клиенти за Празника на града – 6 май.

Това съобщи председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев. По думите му, ресторантьорите вече работят на пълни обороти, за да се подготвят за подновяване на дейността си. Отварянето ще стане при пълно спазване на мерките за сигурност, макар че изискванията ще ограничат силно капацитета им. Почти двумесечното принудително затваряне буквално е „стиснало за гушата“ ресторантьорите и мнозина от тях да буквално пред фалит, допълни Иванчев.

Собствениците на заведения се молят за хубаво време, тъй като при евентуален дъжд или сериозно захлаждане няма да имат възможност да предложат на гостите си да се подслонят в салоните.

Преди да започнат да функционират отново, а и след това, те ще бъдат детайлно инспектирани от страна на Регионалната здравна инспекция и Областната дирекция по безопасност на храните. Проверяващите ще следят най-вече за това дали масите са разположени по начин, осигуряващ разстояние от минимум 2.5 метра между тях и съответно на една маса да няма повече от 4 лица или едно семейство. Сред останалите мерки ще бъде и необходимостта повърхностите на масите и столовете след всеки посетител да бъдат задължително почиствани с дезинфектант, а също заведенията ще трябва да разположат и диспенсери с дезинфектанти на видни места, така че всеки клиент да може да ги използва.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!