BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пламен Бобоков: Депутатът Нунев е „Кадровик №1 в Русе (видео)

Всички назначения в Русе – прокурори, съдии, директори на МВР, всеки държавен чиновник до портиер се назначава от областният координатор на ГЕРБ, депутата Пламен Нунев.

Това каза в продължило близо половин час интервю за bТV бизнесменът Пламен Бобоков, след излизането си от ареста срещу гаранция от 1 млн. лв.

“Той разбира се не го прави сам, но това е обществена тайна”, уточни Бобоков. Той призна, че е ходатайствал за назначението на прокурор Николай Николов за окръжен прокурор на Русе.

“Става дума за ходатайство за един изключително достоен, отговорен и изключително сериозен човек – прокурор Николай Николов, каза Бобоков чрез мой приятел, който е близък до един от стълбовете на власт и влияние. Да, очевидно не е успешен този лобинг, защото както виждате Николов не е окръжен прокурор, друг е човекът”.

Бобоков не отрече, че е осъждал с президентския съветник Пламен Узунов решение на ВАС за отмяна на заповед за забрана за отплаване на арестувания либийски танкер “Бадр”, но не видя проблем в това, че е получил предварителна информация по случая.

Според него казусът бил много интересен, защото освен за бандитска държава, България скоро щяла да бъде обявена и за пиратска.

„Единственият шанс на тези измамници е, че Либия все още е във война и няма кой да се занимава. Но при първи мирен договор ООН ще ни обяви за пиратска държава”, каза Бобоков.

“Няма да избягаме, някой трябва да говори, страхът е голям”, каза още бизнесменът, който заедно с брат си Атанас и зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков беше задържан по обвинение за участие в организирана престъпна група и незаконен внос и износ на отпадъци. А в началото на миналата седмица срещу Пламен Бобоков започна и разследване за търговия с влияние.

Цялото интервю можете да видите ТУК

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!