BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Петролът поевтиня, бензинът поскъпва, в Русенско все още е най-евтин

Българската петролна и газова асоциация

Цените на петрола се понижиха с близо 5 процента в азиатската търговия след изказването на президента на САЩ Доналд Тръмп, че Иран се отдръпва от конфликта в Близкия изток, предаде “Ройтерс”.

В азиатската електронна сесия американският лек суров петрол понижи цената си с 4,9 на сто до 59,61 долара за барел, спадайки под прага от 60 долара за първи път от 16 декември.

Лондонският сорт Брент от Северно море пък поевтиня с 4 процента до 65,54 долара за барел.

В същото време у нас от днес по основните вериги бензиностанции цените на горивата започнаха да се повишават.  Увеличението е с 2-3 стотинки за литър. По данни на fuelo.bg средната продажна цена в страната на бензин А95 е 2,22 лв./л, на дизела – 2,28 лв./л, на пропан-бутана – 0,95 лв./л и на метана 1,47 лв./кг.

Най-ниска към днешна дата е цената на горивата в областите Русе, Пловдив и Велико Търново, най-висока – в Монтана, Видин и Кюстендил.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!